mar560 - Profile Module Fermentation (Vollständige Modulbeschreibung)
Modulbezeichnung | Profile Module Fermentation |
Modulkürzel | mar560 |
Kreditpunkte | 6.0 KP |
Workload | 180 h |
Einrichtungsverzeichnis | Institut für Chemie und Biologie des Meeres (ICBM) |
Verwendbarkeit des Moduls |
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Zuständige Personen |
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Teilnahmevoraussetzungen | |
Kompetenzziele | The students are getting directly involved in actual scientific projects in the area of general physiology (under guidance). They understand the scientific rational and design of the experiment(s), get acquainted with state-of-the-art concepts and technologies for growth balancing (e.g. bioreactor), know how to write concise scientific protocols, know how to present/discuss their results in public. |
Modulinhalte | "Growth balancing": Daily lectures introduce the students to theory and concepts of growth stoichiometry: (i) aerobic or anaerobic growth experiments in glass vessels and/or bioreactors, |
Literaturempfehlungen | Will be announced in the courses. |
Links | |
Unterrichtssprache | Englisch |
Dauer in Semestern | 1 Semester |
Angebotsrhythmus Modul | not offered at the moment |
Aufnahmekapazität Modul | unbegrenzt |
Modulart | Wahlpflicht / Elective |
Modullevel | AC (Aufbaucurriculum / Composition) |
Lehr-/Lernform | Seminar (1 SPPW); practical course (4 SPPW) |
Vorkenntnisse | Lecture: Physiology and diversity of prokaryotes (successfully completed); Lecture: Molecular Microbiology |
Lehrveranstaltungsform | Kommentar | SWS | Angebotsrhythmus | Workload Präsenz |
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Seminar | 1 | 14 | ||
Praktikum | 4 | 56 | ||
Präsenzzeit Modul insgesamt | 70 h |
Prüfung | Prüfungszeiten | Prüfungsform |
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Gesamtmodul | Announced at the beginning of the course. |
One assessment of examination: |