wir925 - Innovations for Sustainable Operations (Vollständige Modulbeschreibung)
Modulbezeichnung | Innovations for Sustainable Operations |
Modulkürzel | wir925 |
Kreditpunkte | 6.0 KP |
Workload | 180 h |
Einrichtungsverzeichnis | Department für WiRe (BWL und Wirtschaftspädagogik) |
Verwendbarkeit des Moduls |
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Zuständige Personen |
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Teilnahmevoraussetzungen | Erfolgreiche Belegung mindestens eines der Module „Sustainable Supply Chain Management” (wir921), „Supply Chain Management“ (wir899), „Operations Management“ (wir896) und „Innovation Management“ (wir832) |
Kompetenzziele | Students become acquainted with emergent innovations for sustainable operations, they evaluate such innovations and (co-)design others. They learn to evaluate their actual or conjectured economic, social and/or ecologic effectiveness, drawing on the design science framework and/or theoretical discourses in the field |
Modulinhalte | The module helps students to specialize on the intersection of operations and supply chain management, sustainability management, and innovation management. The specific topics align closely with the most up-to-date applied research topics. |
Literaturempfehlungen | Selected scholarly research articles will be used throughout the module |
Links | |
Unterrichtsprachen | Deutsch, Englisch |
Dauer in Semestern | 1 Semester |
Angebotsrhythmus Modul | Irregular frequency |
Aufnahmekapazität Modul | 15 |
Modulart | Wahlmodul / Opportunity |
Modullevel | EB (Ergänzungsbereich / Complementary) |
Lehr-/Lernform | Completely online (as of 2020) |
Vorkenntnisse | In-depth knowledge of at least one of the modules „Sustainable Supply Chain Management” (wir921), „Supply Chain Management“ (wir899), „Operations Management“ (wir896) und „Innovation Management“ (wir832) |
Prüfung | Prüfungszeiten | Prüfungsform |
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Gesamtmodul | Portfolio or Report or Presentation (depending on the specific courses offered) |
Lehrveranstaltungsform | Seminar |
SWS | 4 |
Angebotsrhythmus | SoSe oder WiSe |
Workload Präsenzzeit | 56 h |